DIY | Iconen veranderen op je Mac

by Marlies

Op elke computer staan standaard iconen voor de mappen en de programma's. Deze iconen kun je zelf heel makkelijk vervangen door leuke iconen waardoor je Finder/Windows verkenner ineens heel persoonlijk wordt. Vandaag laat ik zien hoe je dit kunt doen!

Dit voorbeeld heb ik gemaakt met een Apple macbook. Volgens mij werkt voor Windows bijna hetzelfde stappenplan.

 
1. Ga naar http://www.pixelgirlpresents.com/icons (of een andere site met iconen). Zoek daar een leuk iconenset uit. Klik vervolgens op de afbeelding. Daarna kom je op de pagina zoals hierboven. Selecteer jouw computertype, mac of PC (windows), en klik vervolgens op Go. De iconen worden gedownload als een ZIP-bestand. Upzip het bestand door er dubbel op te klikken. 

2. Nadat je de map hebt ge-unzipt kun je bij de map komen met iconen. Als je de map hebt geopend zie je de iconen in de map staan. Hierboven zie je mijn map met gedownloadde iconen.

3. Ga daarna naar de map waar je de icoon wil veranderen. Bij dit voorbeeld verander ik de map 'Belastingdienst'. Klik op toon info. Er zal nu een pop-up venster verschijnen met daarin gegevens over de map.

4. Doe de map met iconen en het pop-up venster naast elkaar, net zoals op bovenstaande afbeelding. Selecteer de icoon die je bij die map wilt hebben. Sleep deze richting het pop-up venster.

Het is de bedoeling dat je deze naar het mapje links boven sleept. Als je goed kijkt zie je op de bovenstaande afbeelding een klein varkentje zweven links boven in de hoek. Als je nu de muis loslaat komt de icoon (het varkenjte) in plaats van het icoon 'mapje'.

5. De map 'belastingdienst' heeft nu een varkentje als icoon. Herhaal deze stappen bij elke map die je wilt doen.

Het is ook mogelijk om de iconen van programma's te veranderen. Dit werkt hetzelfde als bij een map veranderen. Als het niet lukt, vraag het dan even bij de comments!